Tandarts dag 11 maart 2023

Tandarts dag 11 maart 2023

Er zijn veel kwetsbare Rotterdammers met acute pijnklachten en/of gebitsproblemen die een tandartsbehandeling zelf niet kunnen betalen. Deze mensen blijven lange tijd doorlopen met hun pijn. Door deze (ernstige) gebitsklachten worden hun mogelijkheden om deel te nemen aan het maatschappelijke leven beperkt.

Op zaterdag 11 maart organiseert Fonds Bijzondere Noden Rotterdam (FBNR) samen met Stichting Present Rotterdam, Stichting ANDERS Rotterdam en de Rotterdamse Tandartsvereniging (RTV) de Rotterdamse tandartsdag. Lie Dental doet voor de 2e keer mee. Mensen met acute klachten en pijnproblemen aan hun gebit krijgen een behandeling aangeboden. Deze mensen hebben geen verzekering voor een tandartsbehandeling en kunnen deze ook niet afsluiten vanwege hun financiële situatie.

Hiermee helpen we enerzijds een groot aantal Rotterdammers van hun klachten af en anderzijds vragen we aandacht voor dit groeiende maatschappelijke probleem. Want eigenlijk zou er op landelijke of gemeentelijke niveau een structurele oplossing voor dit probleem moeten komen. De organisatoren van de tandartsdag pleiten voor een structurele oplossing voor dit almaar groeiende gezondheidsprobleem. Dit kan door basale mondzorg op te nemen in de basisverzekering of door het organiseren dat mensen in armoede ten allen tijde hun tandartsverzekering kunnen behouden.

Daarom doet Lie Dental ook mee. Wij houden van Rotterdam en hebben een passie voor de tandheelkunde!

Share:

Comments are closed.